Monday, 28 October 2013

Final parents meet di sekolah Ariana...

As salams....

Tahun ni merupakan tahun terakhir Ariana bersama Little Caliphs School semenjak usianya 4tahun...
Sabtu lepas kami ke sekolah Ariana utk ambil reports book dia....
Final exam dah selesai sebelum Raya Haji yang lalu....
Results paper semua melepasi 95% ke atas cuma bab subject math agak so-so jer sbb dia byk careless mistakes n teacher kata time exam tu dia nk siap cepat jer...

Hasil rumusan dan komen dari teacher Ariana mengatakan :
  • Antara student yang sangat pickup time blajar esp bab2 hafazan ni dia memang suka lebih2 lagi kalau hafazan dalam bentuk lagu.... 
  • Bila mencari solution, dia akan menggunakan kaedah yang paling cepat.Contohnya bila diminta utk warnakan jawapan yg betul, bermakna kene warna keseluruhan kotak tapi Ariana akan mewarna dengan ikut syarat..mean asal ada warna dalam kotak tapi tak diwarna dengan complete dalam kotak tersebut.
  • Suka bersaing dengan BFF dia yg slalu score 100% (no wonder la sblm exam dia sibuk study...nak kalahkan BFF dia katanya...tapi kalah jugak...huuhu..Sy tak kisah sbb dia dah berusahakan...lagipun baru 6tahun.) Harap2 dijauhkan dari persaingan negatif...
  • Very helpful.Suka mengajar kawan yang masih tak tau membaca.So, kalau teacher dah sehabis tenaga mengajar tapi kawan masih tak boleh membaca, Ariana akan volunteer ajarkan...
  • Minat dan berbakat dengan penulisan...math jer kurang skit...(semalam saya borak ngan jiran depan...rupanya kalau Ariana marah kat budak depan,dia akan tinggalkan nota pada kawan...sayangkan kawan dia masih tak tau membaca...huhu)
  • Suka berdebat. Tu memang benar...kat rumah pun kalau dia tak bersalah, dia akan membuat pembelaan penuh ke atas diri sendiri...
  • Always be a leader at school.Teacher kata kawan2 kene patuh dengan arahan dia...(sabor jer la...)
  • Love art and painting esp on colouring...time free kat school, dia akan lebih suka painting/coluring atau menulis karangan...skrang ni dorang tgh training utk concert convo akan datang, dia yang excited menari..menyanyi...
  • Antara student yang sangat garang.Teacher kata kalau kawan2 cuba utk buli atau membuat sesuatu yang salah, dia automatik akan jadi garang. Kira garang pun bertempat jugak la...hahahah...

Ariana dan guru kelas dia...Teacher Yanie..

kebetulan sesi perjumpaan kami dalam kelas Ariana dan saya ternampak teacher ada letak gambar Ariana dalam kelas.Sticker akan diletkatkan setiap kali Ariana rajin buat revision. Tujuan utama untuk menggalakkan student berkelakuan baik setiap masa di sekolah..

Ariana bersama hasil kraftangan yang dijalankan di sekolah...untuk menggalakkan student menjadi lebih kreatif dan tak busan ketika berada disekolah.

closed up aktiviti yang dibuat...


Buat masa ni kami tak push dia pun untuk belajar.....cuma setiap hari kami akan tanamkan dia minat supaya cintakan ilmu dan betapa seronoknya hidup jika kita berilmu....

p/s: sorry ye kakak...kali ni ibu tak dapat tunaikan 1st prize kakak, sugar glider spt yg diminta sbb kakak tak tepati janji..ehehehehe...



2 comments:

  1. Alhamdulillah.. Memberangsangkan..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah...mudah2an begitulah...

      Delete