Wednesday 15 April 2015

Asparagus Chinese Style

Assalams....
Ptg semalam balik je dari keje terus bukak peti...
Tengok apa yang ada dalam peti...
Ikutkan masih byk stok yang ada...
Nak buat tu ada masa tersangat lah rajin...
Tapi kalau sampai saat malas...Masyallah....pepaham sendiri la kan...huhuhu

So, smlm mood sy memikir apa yang senang nk buat...
Godek punya godek, nampak ada asparagus...
Terus tekak terasa nak masak asparagus chinese style yang sangat mudah kejenye...

Bahan:
Segenggam asparagus
Udang
5ulas bawang putih - dicincang halus
Sedikit minyak zaitun
Sedikit minyak bijan
Satu sudu tepung gandum (dikacau dengan sedikit air)
Cili merah - optional kalau suka pedas (sy tak letak pun..)

Cara-cara :
Panaskan kuali n letakkan sedikit minyak zaitun
Masukkan udang dan bawang putih. Kacau sampai sedikit garing
Masukkan tepung gandum yang telah di campur dengan sedikit air (kalau nk kuah lebih, blh letak air lebih) dan minyak bijan.
Masukkan asparagus dan kacau 2-3minit sahaja.
Angkat dan masukkan dalam pinggan.
Sangat sedap kalau dimakan dengan nasi panas2....nyummy!





No comments:

Post a Comment