Tuesday, 10 September 2013

Masa untuk mereka2 western food...

As salams....

Balik dari keje semalam tak tau dah nak masak apa....
Buka kabinet nampak pasta tersusun rapi jer....
Tgk kat atas kabinet lak, spices smua nampak best jer...
Apalagi...ingat leh deko2 jer ke?
Kali ni kasi reka2 resepi pulak....
Guna je apa yang ada..ahahha..

buat masa ni segala pasta saya letak jer dalam bekas yg da lama tak pakai....beli kat ikea 6tahun yang lalu....macam bekas letak kuih raya orang dolu2 kan? kat blakang tu letak jer dulu kuih2 raya yang tunggu masa nak habis da pun...hihi

segala koleksi spices ni saya letak kat sini.....actually ni tempat letak sudu je...tapi dimoderate sbb ngam2 n nampak sesuai letak spices nie...

byk ruang lagi kat blakang tu...bermakna perlukan ianya di topup??? gggrrr.....

spagethi yang direka utk ank2....pas tos, terus gaul ngn butter, garlic salt.Then tabur mozarella & parsley....

pas kuar dari oven, ni lah hasilnya....sampai ank2 menambah2...alhamdulillah..

 seafood spagethi la konon.... cuma letak bwg holand,carrot,udang,sotong,garlic salt, olive oil, lemon n smoked paprik. Nampak cam kosong jer...tapi Mr Hubby kata delicious! Ke sebab da lapor, dear???? ahahha...

habis je makan, Mr Hubby sambung lagi....part yang awek2 dalam umah tak suka....'makan asap' pulak...kalau sebelum ni dia main blasah bekas2 kecik sy....nah, kali ni  saya belikan ashtray a.k.a 'dessert' kat DIY, cuma RM5.90 je...tapi kene dok luar rumah yea sayang...

4 comments:

  1. Lisa: Spices brand Tesco tu 1pcs brp RM?

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah2 jer ain....harga ada dari RM3.99-RM22
      Yang paling mahal pun safron.... :)

      Delete
  2. ni rajin masak ni...thumbs up!! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba2 yang mudah2 jer pun...huhu

      Delete