Thursday, 25 July 2013

Menyusun periuk belanga dengan drawer mat...

As salams....

Setelah dibelek2 kotak distore room, saya terjumpa lagi periuk belanga yang ada...rupanya saya ter"misslook" kejap. Dan kebetulan berada didapur, sajer merajin kan diri untuk organise skit barang-barang ni termasuk meletakkan alas dalam drawer supaya tak kotor....

 drawer mat yang diangkut dari Mr Ikea..tujuan saya meletakkan drawer mat ni adalah untuk melindungi drawer/laci daripada scratching. Ada 2 warna iaitu grey & transparent dan saya berminat untuk pilih kaler grey. Kenapa? Jom tgk reason spt dibawah lagi....


SEBELUM - saya main susun apa yang ada jer dulu...


SELEPAS - drawer atas saya cuma letakkan non stick cookware dan magic pan jer .
Selain daripada nampak kemas,saya pilih pengalas kaler grey ni supaya tak terserlah kekotoran jika bontot kuali ni hitam (lama-lama pakai pasti akan ada defect jugak kan?)


SELEPAS - drawer bawah pula saya buat khas untuk periuk sahaja. Satu roll drawer mat cuma RM19.90 dan  boleh memuatkan untuk drawer atas dan bawah. Its worth it rite?

10 comments:

  1. ahaiii..awak punya periuk belanga cantik2 laa...kita punya dah macam2 ghuper ada..hee..kemas..suka tengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. periuk belanga lisa ni bila da lama pakai pun buruk juga nti..ekekek

      Delete
  2. a'ah cantik2 periuk belanga dia..tefal eyh?

    ReplyDelete
  3. ske nye organized mcm ni :)

    ReplyDelete
  4. wahhh luasnye ruang kabinet dia.. suka suka suka..bekas casserole tu pun comey sgt! syg la nk guna mcm ni.. hihi
    '

    ReplyDelete
    Replies
    1. smua yang ada sy guna buat harian jer yuyuy...tak der istilah time org datang jer baru nak pakai...huhu...

      Delete
  5. tomeynya piyok belanga tuan empunya ni.. ")

    ReplyDelete
    Replies
    1. periuk je ke mama rocky? ingat tuan dia skali...ekekekke...terferasan lak....

      Delete