Tuesday, 10 March 2015

Pemasangan wallpaper

Assalamualaikum dan apa khabar smua??
Bersawang dah sbb aktiviti sangat padat setiap minggu...
Begitu juga dgn kerja yang terlalu banyak sampai terjangkau akalku....huhu

Nak share citer skit ttg install wallpaper ni
Kalau tak silap awal January dah
Hasil dari tinjauan promosi yang dibuat oleh Korea Wallpaper yang membuatkan sy dan Mr Hubby terpanggil utk buat sedikit renovation pada ruang tamu dan laundry area.
Alhamdulillah, rezeki berpihak kepada keluarga kami dan disini meh sy share citer dan gambar sebelum dan selepas pemasangan.



agak lama juga kami berada disini....
3hari berturut2 selama berejam dok dlm ni nak pilih yang sesuai dgn konsep yang diidamkan



gambar ori sebelum dimakeupkan....
seterusnya berlangsunglah acara memasang wallpaper.



Sila abaikan meja makan yg serabut sbb time ni kami sekeluarga sedang menikmati minum pagi seawai 10pg...kuikuikui....
Mereka bekerja sampai kul 7mlm baru siap.
So, alang2 mereke bekerja keras, sy sempat masak dan ajak mereka makan tghr dan
makan malam bersama kami sekeluarga....
Siap cakap "Selama berpuluh tahun keje tak pernah jumpa tuan rumah hidangkan makan mcm awk"
Semua tu rezeki tetamu jawab sy... :)
Lagipun kan kita ni smua manusia biasa jer....say  NO to double standard, ok!

dan siaplah utk satu part....
pada asalnya sy fikir nak cat jer....tp bila nampak ada promo wallpaper ni terus hilang niat.kikiki
so, utk living hall, sy pilih yang nampak plain dan agak elegen konsep.


disebabkan ruang makan sangat terhad dan dekat dengan living hall, sy letakkan sedikit kontra diruang ini...
dan disebabkan ada byk lebihan wallpaper satu roll, maka sy habiskan pasang sampai ke bilik blakang.Nanti sy tunjukkan tentang bilik blakang ni ye...bilik utk makbapak kalau depa dtg...nak naik atas mmg iddak le depa...huhu
meja makan je nampak kurang sesuai....
Insyallah, masih dlm list utk mencari pilihan hati idaman kalbu....huhu


Seterusnya meneruskan diruang mendobi.
Gambar sebelum ni nampak agak kosong.... 

Inilah hasil selepas....alhamdulillah,siap!
Utk ruang ni sy mementingkan suasana yang tenang jika berada di laundry...
So, sy cuma memilih corak yang simple dan nampak tema modern contemporary nya...
Tak terlalu serabut dgn corak.
Yang penting, ianya perlu bersesuain dgn kabinet dan tiles.




Alhamdulillah, misi utk memasang wallpaper akhirnya terkabul...
Next mission akan diceritakan selepas ini

4 comments:

  1. Replies
    1. alhamdulillah....tq mrs smile!

      Delete
  2. Wahhhh.. berseri2!!!! Bape harga utk satu roll?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss N, harga time ni baru dlm RM125 satu roll je...
      Ada masa leh dapat RM80/roll.try your luck tgk kalau2 ada ke...

      Delete