Tuesday, 15 April 2014

Weekend : Beday Khumayra & lepak di new shopping mall

As salams...


Minggu lepas kami tak kemana sangat....
Lebih selesa berada dirumah...
Aktiviti masak2 bersama anak2....
Kemas umah...
Rilex2..

Lagipun ada contractor dtg nk siapkn tiles kat dlm master bed yg ada defect skit...
Minggu depan part last dah...dorg akn simen n pasang tiles kasi siap smua...huhuhu

skrg ibu dah ada 2asst....so, masing2 akn diberi peluang buat keje sama2...kene adil n saksama...huhu
saya ajarkan mereka buat puding jagung sementara menunggu paman2 diatas siapkan tiles kat master bed tue...

  
Jam 6ptg, kami ke Main Place, shooping mall yang baru jer buka.
Ianya terletak di USJ, jalan nk menghala ke Puchong tu...
Not bad sbb terdapat byk pilihan butik baju Cotton On, Nichii, Brand Outlet dll. Tp untuk budak2 tak banyak pilihan. Cuma ada PDI Kids & Toysrus jer...tempat baru...so, byk kedai yang tak bukak lagi....
 Actually kami ke sini sebab nk cari hadiah ank buah sy jer...tapi alang2 da ketempat baru ni, kami terjak je lar..

da nk terbang ke europe la konon.....tp kene reject...bahhaha

sikakak ni smua mende cantik dia nk try...
 
bila da kene reject kat flight, maka awak berdua naik kuda je la yea...ekikikiki...

Then, kami meneruskan perjalanan ke Segambut utk celebrate beday Wan Nuramrina Khumayra yg pertama....



suka si Yaya ni! pandai da bergambor! hihihi...


time mama dia bz, dengan Tok Wan jer dia nak...org lain dia tak mau dah...huhuu
Habis jam 11mlm, kami pun beransur pulang....


 Ahad, 13th April 2014

Ahad pulak, pagi2 kontraktor awai2 pg...jam 8 da ada depan pintu umh....
Meneruskan keje mereka....
Pagi2 sy kerahkan ank2 tlg didapur, cuci kasut sekolah..
Waktu ni lah sy ajar dorg supaya ringan tangan skit tlg ibu...
Time ni jugak masa yg paling senang nk dilentur...
So, sy gunakan peluang sebaik mungkin utk ddidik dorang IQ & EQ....



pas lunch, boring katanya....nk tgk tv tak best, tgk cd dah berulang kali.So, sy kuarkan lappy n ajar dia typing sambil suh buat simple essay tajuk "Keluarga Saya". Essay yg mmg sy pun tergelak2 bila mbacanya...hihihihi....

then, doraang complain kat ayah boring lagi....terus kami di angkut ke One City Skypark, tempat baru jugak la yg berdekatan dengan Main Place tue.....tempat nya sangat besar tapi byk kedai tak bukak lagi...design kat dalam ni mmg sangat hebat pada sy.....

Mr Hubby angkut kami naik ke tingkat 10...open view yg sangat cantik esp pada waktu mlm...

muka da letih dah nie...tp Ariana suh kami pose, layan kan jer la....

roof top view....adik da takut nk jalan kat atas ni...ayah bawa slowly jalan...cuak muka dia...huhu


dah lama2, melompat2 lak dua beradik atas ni...

si ayah cuba calmkan ank2 daranya utk tgk view dari tgkt 10....

ahahhah..gayat kan?? terasa cam terjatuh kat bawah jer....mujur anak dara ni berjiwa kental....

ibu n ayah dok lepak tepi sementara ank2 berlari2 kat ruang yg sangat besar atas nie.....


view dari atas....sangat tenang......nampak sebelah kanan tu....tu la Main Place...dekat kan??

kami singgah lepak sat.... 





Selesai acara, smua terbongkang tido dalam kete....sampai ke pagi.... 

2 comments:

  1. huuu dah dekat tu dengan rumah akak...

    ReplyDelete